Salade met pittige kipspiesen & granaatappel (1 persoon)

Salade met pittige kipspiesen & granaatappel (1 persoon)

Vandaag staat er een heerlijke frisse salade op het menu! Het werd weer eens tijd voor een salade, want ik had al even geen salade meer gegeten. Als je de kip in yoghurt laat marineren, dan wordt de kip lekker mals. Alleen hoe komt het dat de kip malser wordt in yoghurt, dan in andere marinades? Het schijnt te komen doordat de zuren (dat in yoghurt zit), de eiwitten in de kipfilet afbreken en dat zorgt voor een malse stuk kip. Yoghurt marinades worden ook veel gebruikt in de Aziatische keuken zoals kip tandoori. Je kan ook een exotische twist aan de salade toevoegen door er granaatappelpitten doorheen te mengen. Dit geeft weer een lekkere bite aan de salade!

Granaatappel-info
De granaatappel zit boordevol anti-oxidanten en staat ook bekend als een superfood. De granaatappel zit vol met de volgende vitaminen en mineralen: kalium, calcium, magnesium, vitamine c, vitamine K en nog veel meer. De granaatappel is friszuur van smaak en lekker om door salades heen te mengen. Heb jij al eens granaatappel gegeten? Zo ja, wat vindt jij van deze super vrucht?

Per persoon
Kcal: 458
Koolhydraat: 44 gram
Eiwit: 40 gram
Vezels: 8 gram
Vet: 11 gram
– waarvan onverzadigd: 8 gram

Ingrediënten
170gr. Kipfilet
1/2 Granaatappel
3x Sateprikkers
100gr. Gemengde sla
150ml Magere yoghurt
1tl gemberpoeder
1tl Kurkumapoeder
1tl Korianderpoeder
1/2tl Cayennepeper
1el Gembersiroop
1el Mosterd
2x Knoflooktenen
1x Paprika
2x Tomaten
Snufje zout

Benodigdheden
Grillpan, Snijplank, vershoudfolie, mes en een kom

Bereiding
YoghurtSaus
– Voeg 50ml magere yoghurt in een schaaltje toe. Voeg hier de mosterd, gembersiroop en knoflook aan toe.
– Meng het goed door elkaar en zet het weer even terug in de koelkast

Salade
– Laat de satéprikkers weken in het water
– Voeg 100ml yoghurt in een kom toe en voeg daar de volgende kruiden aan toe: gemberpoeder, kurkuma, korianderpoeder, cayennepeper, 1 knoflookteen en een snufje zout. Meng het goed door elkaar.
– Snij de kipfilet in blokjes en voeg deze aan het yoghurtmengsel toe. Laat de kip minimaal 1 uur marineren in de koelkast. Vergeet de kom met kipfilet niet af te dekken met vershoudfolie.
– Snij ondertussen de tomaten in blokjes en haal de pitten uit de granaatappel.
– Leg alvast de gemengde sla op het bord. Leg hierboven op de tomaatblokjes en granaatappelpitten.
– Snij de paprika ook in stukken (deze moeten straks aan de spies geregen worden).
– Laat de grillpan heet worden op middelhoog vuur.
– Haal de satéprikkers uit het water en rijg hier de kip met paprikastukken (om en om) aan. Leg de kipspiesen op de grillpan.
– Laat de kipspiesen nu in circa 20 minuten op middellaag vuur gaar worden.
– Leg de spiesen nu bovenop de sla en giet er yoghurtdressing overheen.

Smullen maar!